KK Dinamik Balkan Bet Beograd – KK Sloboda Užice 78:83 (31:40)

Dobra prva četvrtina ekipe Slobode. Od starta meča Užičani imaju jasan plan šta i kako napadati, odnosno, na koje stvari obratiti posebnu pažnju u odbrani. Koncentrisani su i stabilni, energije i zalaganja ne manjka, skok je dobar – 14:22 je u korist košarkaša Slobode pred nastavak.

Period dobre igre košarkaši Slobode produžavaju i na početak druge deonice, sve ide “kao po koncu” za Užičane, te su ubrzo na opipljivih +14 (20:34).

Videvši da je vrag odneo šalu, iskusni strateg domaćih Nikitović menja način odbrane svoje ekipe, prešavši na zonski presing, što im permanentno donosi određeni rezultat, pa Dorćolci uspevaju smanjiti visoku prednost ekipe Slobode na podnošljivih +9 pred veliki odmor (31:40).

I duž trećeg perioda košarkaši Slobode drže konce igre u svojim rukama. Na mahove prednost Užičana ide i do +14, da bi potom vezanim brzopletim greškama vraćali domaće u igru. Trojkom Kapetanovića u smiraj četvrtine, košarkaši Slobode skladište +12 pred poslednjih 10 minuta (50:62).

Dobri i hrabri su Slobodini momci i početkom poslednje deonice – polovinom četvrtine trojkom Ćubića Užičani izlaze na najubedljivijih večeras +15 (54:69).

Od tog trenutka kao da je izvesnost i blizina izuzetno važne pobede malo vezala ruke mladim košarkašima Slobode, te se dešavaju neke pogrešne odluke. Milijašević i Bošković to koriste da završnicu meča učine zanimljivom, međutim Užičani su mirne ruke u ključnim trenucima, te beleže možda i najvažniju pobedu ove sezone !

Na kraju zasluženih, KK Dinamik Balkan Bet Beograd – KK Sloboda Užice 78:83 (31:40)

– homogenost i zajedništvo mogle bi najpre biti reči koje bi najbolje opisale nastup mlade ekipe Slobode večeras. Igralo se nesebično, hrabro, tražio se pas više, strpljenja nije manjkalo, uvek kad bi neko od igrača koji je do tada poenterski najviše vukao, posustajao – pojavljivao bi se neko drugi sa poenima u rukama i ogromnom energijom i zalaganjem.

Takav odnos prema obavezama i dresu koji nose naprosto se morao isplatiti u vidu velike i važne pobede koja sa pleća mladih Užičana konačno skida ogroman balast i težinu borbe za prvoligaški opstanak !

BRAVO !

Kao što je i napisano, apsolutno svi momci koji su večeras igrali dali su nesebičan i veliki doprinos važnoj pobedi. Ipak, valja pomenuti najefikasnije…

– Ćubić 16

– Ilić 14

– Božić 13

– Nikolić i Kapetanović po 11

– Miladinović 10 poena

Kod domaćih, poenterski su odskočili Bošković i Milijašević sa po 19 poena, dok je Kostić ubacio 15.

Ostalo je još dva kola do kraja Košarkaške lige Srbije. Užičani su večerašnjim trijumfom prebrinuli sve brige oko prvoligaškog opstanka, te u poslednje dve utakmice mogu ući znatno rasterećenije.

Sledeće subote u halu Veliki park dolazi ekipa Dunava iz Starih Banovaca. Biće to sjajna prilika da ljubitelji košarke u Užicu lepim ambijentom pozdrave svoje crveno-crne ljubimce.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »