Poraz košarkaša Slobode večeras u Čajetini

KK Zlatibor Gold gondola Čajetina – KK Sloboda Užice 81:71 (48:29)

Zanimljiva i dinamična bila je prva četvrtina večerašnjeg meča. Ekipa Zlatibora, uglavnom uspešno uvalačeći u “pick and roll” visoke igrače Slobode, na pomenutoj akciji temelji svoje napadačko delovanje. Ekipa Slobode, sa druge strane, težište svojih napada koncentrisala je na niski post gde Ilić ima par zapaženih realizacija. Sve u svemu – trud i energija prisutni su na obe strane terena – egal utakmica zanimljiva za gledanje u lepom ambijentu čajetinske dvorane.

Drugi period od starta donosi puno kvalitetniju igru domaćih. Iz pametne i čvrste defanzive na koju Užičani nemaju ama baš nikakav odgovor, otvara se tečan i efikasan napad kojim prosto melju mladu ekipu Slobode. Za tili čas, vezanim unutrašnjim poenima Tejića kao i rafalnom paljbom Đurana za tri poena, ekipa Zlatibora je na +16 !?

Užičani ne postoje na terenu- ovako mekanom i slabom odbranom uz akutni nedostak energije i agresivnosti, kao i sveprisutnom dekoncentracijom i greškama u napadu, Užičani nemaju šta da traže ni protiv dosta slabijih ekipa nego što je iskusni i kvalitetni sastav Zlatibora.

Na poluvremenu – 48:29 je u korist domaćih !

Utisak je da je u drugom poluvremenu ekipa Zlatibora racionalizovala energetsku potrošnju pred nastupajući balon ABA 2 lige, odnosno, da su igrali “koliko im treba”.

Košarkaši Slobode nešto ležerniji pristup domaćih koriste da poraz učine rezultatski podnošljivim.

Na kraju, apsolutno zasluženih – KK Zlatibor Čajetina – KK Sloboda Užice 81:71 (48:29)

Najefikasniji kod pobednika bio je Marko Tejić sa 22 postignuta poena. Značajnu podršku imao je u Đukanoviću koju je ubacio 16, Đuranu sa 14, odnosno, Grubeliću koji je dodao 13 poena.

Kod ekipe Slobode najproduktivniji je bio Aleksa Ilić ubacivši 21 poen, dok je Kapetanović dodao 16.

U sledećem kolu, košarkaši Slobode dočekuju ekipu Sloge iz Kraljeva u Velikom parku, dok ekipi Zlatibora želimo uspešan nastup na 4. balonu ABA 2 lige koji se naredne sedmice održava u Banjaluci.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »