Važna pobeda košarkaša Slobode večeras u Velikom parku

Jako važna pobeda košarkaša Slobode večeras u sjajnom ambijentu Velikog parka.

ako važna pobeda košarkaša Slobode večeras u sjajnom ambijentu Velikog parka.

KK Sloboda Užice – OKK Novi Pazar 80:66 (48:31)

Sve do polovine prvog perioda utakmica je u potpunoj igračkoj i rezultatskoj ravnoteži. Ekipa Slobode u par narednih poseda koristi loš šut kao i rani ulazak u bonus gostujućih košarkaša, te uglavnom sa linije za slobodna bacanja pravi određenu seriju i stiče blagu prednost pred nastavak (24:21).

Prvi polovina druge deonice, kvalitativno gledano, nije puno toga ponudila odlično popunjenom gledalištu u Velikom parku. Pod teretom imperativa dobrog rezultata i pobede, oba rivala brzaju, uglavnom su neodgovorni prema lopti – generalno, malo toga za pomenuti. Konačno, polovinom četvrtine ekipa Slobode diže defanzivni intenzitet i nivo zalaganja što se vrlo brzo reflektuje i na rezultat. Ćirković i Miladinović izuzetnim solo minijaturama prave ne malu rezultatsku seriju, pa je ekipa Slobode ubrzo u dvocifrenom suficitu.

+17 je u korist Užičana pred veliki odmor (48:31).

Samo početak i kraj treće četvrtine mogu dobiti prelaznu ocenu što se igre košarkaša Slobode tiče. Period između protkan je ishitrenim odlukama, promašajima i prelako izgubljenim loptama, Pazarci koriste prazne minute ekipe Slobode, te smanjuju rezultatski zaostatak.

Ipak, prednost je i dalje tu (62:49).

Serijom 7:0, naspram predvidivih i statičnih Užičana, Pazarci otvaraju poslednju četvrtinu i vraćaju se potpuno rezultatski u meč. Utakmica je na dva poseda razlike sve do 3 minuta pre kraja, kada Ilić sa niskog posta kao i Božić sa penala vezanim poenima ponovo ekipi Slobode obezbeđuju bezbedno rezultatsko odstojanje.

Srećom, ovaj put Užičani ne ispuštaju stečenu prednost i na veliku radost publike relativno mirno privode utakmicu kraju.

Na kraju, KK Sloboda Užice – OKK Novi Pazar 80:66 (48:31).

Najefikasniji kod pobednika bio je konačno u kontinuitetu kvalitetni Aleksa Ilić koji je Pazarcima isporučio 22 poena, Miladinović je ubacio 12, Kapetanović 11, a Nekić 10 poena.

U ekipi Novog Pazara poenterski su odskočili Brunčević sa 18, odnosno, Talley sa 13 poena.

U sledećem kolu, u subotu od 18 časova, sledi komšijski derbi između ekipa domaćeg Zlatibora i Slobode.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »