Nažalost, poraz košarkaša Slobode večeras u Velikom parku.

Kup Srbije, drugi stepen:

KK Sloboda Užice – KK Vojvodina Novi Sad 66:71 (38:41).

Obe ekipe rastrčane su i izuzetno šuterski raspoložene duž celog prvog poluvremena. Napadi dvaju rivala raznovrsni su i efikasni – pogođen je veliki broj trojki – dok se značajno manje pažnje obraća na defanzivu. Za nijansu čvršći i prisutniji, pre svega na skoku, gostujući su košarkaši te na veliki odmor odlaze sa blagom prednošću (38:41).

Treća četvrtina, za razliku od prvog dela, izuzetno je neefikasna, protkana greškama i slabom realizacijom obeju ekipa. Zaista, malo toga za pomenuti.

50:52 je pred poslednjih deset minuta.

I poslednji period biva izuzetno težak za gledanje – igra i dinamičnost same utakmice gotovo da ne postoje, jako puno prekida, faulova, penala, tehničkih i svakih drugih grešaka na obe strane…

Manje loš rival biva ekipa Vojvodine, te na kraju beleže ipak zaslužen trijumf i odlaze dalje kroz takmičenje, u borbu za plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća !

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Vojvodina Novi Sad 66:71 (38:41)

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Nedeljkov sa 28 postignutih poena, Dušan Beslać i Stefan Mitrović ubacili su po 10.

Kapetanović sa 16, odnosno, Božić sa 10 poena jedini su poenterski odskočili kod Užičana.

U subotu od 18 časova, u okviru 14. kola Košarkaške lige Srbije, košarkaši Slobode gostuju u Staroj Pazovi ekipi Dunava.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »