Konačno POBEDA !

KK Sloboda Užice – KK Čačak 94 Quantox 71:65 (32:25).

Ne toliko kvalitetna i lepa za oko, koliko borbena i dinamična bila je prva deonica večerašnjeg meča. Niti jedna od ekipa nije sticala osetniju prednost, pa pred nastavak košarkaši Slobode imaju blago rezultatsko preimućstvo (17:16).

Agilni Aksentijević odmah s’ početka druge četvrtine ubacuje 5 vezanih poena – isti igrač ima ozbiljan učinak i defanzivno gledano, što sve ukupno ekipi Slobode obezbeđuje veliki broj lakih realizacija iz kontra napada, te prvo osetnije vođstvo (28:20).

U nastavku obe ekipe kubure sa realizacijom, maši se u serijama, teško se dolazi do poena…

Na poluvremenu, 32:25 je u korist ekipe Slobode.

I u trećem periodu košarkaši Slobode su ti “koji se pitaju” na terenu – od njih zavisi. Stabilnom, mirnom i kontrolisanom igrom nadograđuju ono što su napravili u prvom delu, pa u poslednjih 10 minuta ulaze sa konfornih +13 na svojoj strani (53:40).

Kako su košarkaši Slobode izgleda pretplaćeni na dramu i neizvesne završnice ove sezone, tako ni ova utakmica nije mogla proći bez uzbudljivog finiša.

Mladi Ćurčić, Tresač i Pilčević igraju jako dobre minute za Čačane i približavaju ih na samo posed zaostatka na 2 minuta pre kraja !? Kapetanović, srećom, na vreme ubacuje težak šut za tri, te odbija napad nezgodnih gostiju – pobeda !

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Čačak 94 Quantox 71:65 (32:25).

Bio je ovo težak meč, pre svega razumevajući seriju poraza koji su zabeleženi, kao i to da mlade ekipe kakva je ekipa Slobode znaju biti izuzetno osetljive u smislu samopouzdanja kada se uđe u loše momente i nešto slabije rezultate.

Učimo, stičemo iskustvo, rastemo…

Bravo momci !

Najefikasniji kod Užičana bio je Kapetanović sa 16 poena, Miladinović je ubacio 15, a Bogićević 10. Takođe, izuzetno raduje konačno jako kvalitetna partija Luke Aksentijevića koji bio zaista dobar u oba pravca i svakako jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Kod gostiju koji, opšti je utisak, imaju kvalitet za više od poslednjeg mesta na tabeli, bolji od ostalih bili su iskusni Pantić sa 18, Tresač je dodao 14, Popović 13, a Pilčević 12 poena.

U sledećem kolu, u subotu 19. novembra, košarkaši Slobode gostuju u Lazarevcu ekipi Kolubare.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »