Nažalost, poraz košarkaša Slobode večeras u Velikom parku.

KK Sloboda Užice – KK Vojvodina Novi Sad 83:95 (35:44)

Slaba realizacija i veliki broj promašaja pod oba koša obeležili su sam start večerašnjeg meča. Napadački ritam prvi hvataju Novosađani, te uglavnom poenima Beslaća stiču određenu prednost. Ubrzo napadačku produkciju pronalaze i domaći, hvataju rezultatski priključak, a potom i prelaze u vođstvo koje poenima Kapetanovića u smiraj četvrtine iznosi +5 (19:14).

Drugu četvrtinu značajno energičnije, pre svega u odbrani, otvaraju Novosađani. Takav pristup obezbeđuje im dobar skok, kvalitetetnu tranziciju, te lake poene iz kontra napada. Momci sa klupe, pre svih iskusni Pešaković i Šajin, stožeri su sjajnog izdanja ekipe Vojvodine u drugoj deonici. Novosađani je dobijaju rezultatom 30:16, pa pred pauzu imaju opipljivih +9 na svojoj strani (35:44).

Pauza između dva poluvremena više je, čini se, prijala gostujućim košarkašima. Imali su košarkaši Slobode period dobre igre, trčanja, energije… tada su i prišli na samo posed zaostatka, ali Beslać dvema trojkama, kao i Jovović vezanim penalima odbijaju napad domaćih, te svojoj ekipi obezbeđuju +11 pred poslednjih 10 minuta.

Gde je stao u trećoj, Dušan Beslać nastavio je u poslednjoj deonici. Četvrtinu otvara sa dve vezane trojke sa iste pozicije na gotovo nepostojeću odbranu domaćih. Novosađani su na +15 !

Od tog trenutka, uz sav uloženi trud košarkaša Slobode, ekipa Vojvodine rutinski “servisira” utakmicu i beleži zaslužen trijumf.

Samo prva dobro odigrana četvrtina ipak nije bila dovoljna da se savlada svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, a koja je posebno večeras bila izuzetno šuterski raspoložena.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Vojvodina Novi Sad 83:95 (35:44).

Sjajnom ambijentu u Velikom parku doprineli su i mališani iz vrtića “Neven” koji su na poluvremenu meča odigrali svoju “utakmicu”. Ostavili su zaista divan utisak, i nadajmo se da je među njima i neki novi budući košarkaš ili sportista…

Najefikasniji kod pobednika bio je pomenuti Beslać sa 29 ubačenih poena, Šajin i Pešaković dodali su po 13, a Ljubičić 12 poena.

U ekipi Slobode najbolji napadački učinak imali su Ćubić sa 14, odnosno, Ilić i Miladinović sa po 13 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode opet su domaćini – ovaj put ekipi Spartaka iz Subotice.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »