Ubedljiva pobeda košarkaša Slobode na domaćem terenu

KK Sloboda Užice – KK Kolubara LA2003 Lazarevac 94:73 (39:36)

Furiozan start domaćih košarkaša ! Vidno motivisani i spremni za večerašnji meč delovali su gotovo neprelazni u odbrani, a vrlo sinhronizovani, tačni i kvalitetni napadački gledano. Aksentijević i Ćubić stožeri su sjajne igre košarkaša Slobode, gde su ogromnom energijom i požrtvovanjem prosto “zarazili” ostatak ekipe. Bogićević sa klupe unosi dodatni kvalitet, Ilić je standardno dobar…

27:14 u korist je domaćih pred nastavak.

Česte izmene i rotacije klupe domaćih učinile su da ritam i sjajan tempo nametnut od starta meča opadne u drugoj deonici. Gosti uglavnom preko Sinđelića koriste prazne minute Užičana, te potpuno sustižu prednost domaćih.

39:36 u korist je Užičana pred veliki odmor.

Kako su otvorili večerašnji meč – sa istom energijom u drugo poluvreme ulaze košarkaši Slobode. Odbrana je intenzivna, pokretljiva i angažovana što na jednoj strani proizvodi veliki broj promašaja ekipe Kolubare, dok na drugoj omogućava ne mali broj lakih poena i odličnu napadačku produkciju Užičana. Treći period košarkaši Slobode dobijaju rezultatom 35:20, te mirno ulaze u poslednjih 10 minuta.

Uz manje oscilacije, na koje je publika u Velikom parku već dobrano navikla ove sezone, košarkaši Slobode uspevaju utakmicu relativno mirno privesti kraju i zabeležiti ubedljiv, zlatan vredan trijumf !

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Kolubara LA2003 Lazarevac 95:74 (39:36).

Kompletna ekipa Slobode odigrala je večeras jedan dobar, kvalitetan, konačno zreo meč, time uskrativši svojim simpatizerima “zadovoljstvo” uzbudljive završnice. Hvala na tome !

Napokon je više igrača imalo zapažen poenterski učinak, i to se odmah odrazilo na rezultat. Pomenućemo najefikasnijie…

Kapetanović 19

Miladinović 17 (6 asistencija, 4 skoka)

Ilić 15 (6 skokova)

Ćirković 14

Ćubić 9

Kod gostiju nešto bolji od ostalih bili su Sinđelić sa 22, Penn je dodao 15, a Elliott Smith 13 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode gostuju u Pančevu ekipi Tamiša.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »