Nažalost, poraz košarkaša Slobode večeras u Čačku.

KK Čačak 94 Quantox – KK Sloboda Užice 84:72 (48:44)

Efikasna i otvorenog garda bila je prva deonica večerašnjeg meča. Obe ekipe, a pogotovo ekipa Slobode ne igraju odbranu gotovo uopšte – jako puno propusta je prisutno, više puta dozvoljen je koš uz faul, neki laki poeni bez potrebne reakcije, energije i agresivnosti. Ofanzivno gledano, usled slabog šuta spolja, bilo je jako lepe konbinatorike i akcija koje su završavane “na obruču”.

27:19 u korist je domaćih pred nastavak.

Druga četvrtina mogla bi poslužiti kao model kako mlada ekipa, kakva je ekipa Slobode, treba da izgleda i igra. Od starta perioda – ekipa je “u stavu”, agresivna i koncentrisana, skok je kontrolisan, trčanje dobro. Iz takve odbrane nižu se laki poeni iz kontra napada, na valu samopouzdanja, a kao posledica kvalitetne defanzive, i šut je proradio (Kapetanović ubacuje dve vezane trojke) – nerešeno je !

Kontinuitet dobrih minuta, nažalost, još uvek je problem Užičanima. Sledi pad u igri, nekoliko lako izgubljenih lopti, neki koš uz nesmotren faul, te Čačani ipak zadržavaju blagu prednost pred veliki odmor (48:44).

Treći period uglavnom protiče u izjednačenoj igri, bez velikih rezultatskih amplituda i odvajanja nekog od večerašnjih rivala. Ekipa Čačka ima +5 na svojoj strani pred poslednjih 10 minuta (64:59).

Poslednji kvoter Čačani otvaraju vezanim poenima iskusnog Majstorovića na gotovo nepostojeću odbranu košarkaša Slobode, kao i trojkom Pilčevića za, najvećih do tada, +13 ! Iz tri napada – neverovatno zaista !?

Tu je bio kraj nadama Užičana da mogu do brejka, vrednog možda čak i opstanka u ligi.

Još veći problem može biti podatak da je ekipa Čačka nadoknadila razliku kojom je jesenas poražena u Užicu (71:65).

Na kraju, zasluženih, KK Čačak 94 Quantox – KK Sloboda Užice 84:72 (48:44).

Najefikasniji kod pobednika bio je Daniels sa 22 ubačena poena. Pilčević je dodao 14, a Majstorović i Pantić po 11.

U ekipi Slobode najviše poena postigao je Ilić – 17, Božić je ubacio 13, a Kapetanović 12. Opet je nedostajao poenterski doprinos više igrača.

U sledećem kolu, u nedelju od 18 časova, u još jednom jako važnom meču za prvoligaški opstanak, ekipa Slobode ugostiće lazarevačku Kolubaru u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »