Ekipa Slobode slavila u Pančevu

KK Tamiš Pančevo – KK Sloboda Užice 66:76 (33:39)

Gde su stali prethodnog vikenda, sjajne partije i pobede protiv ekipe Kolubare, košarkaši Slobode nastavili su večeras u Pančevu u duelu sa košarkašima Tamiša. Prva četvrtina večerašnjeg meča bila je verovatno i najbolje odigranih 10 minuta ove sezone. Energija, zalaganje, trčanje, skok, želja… sve to bilo je prisutno u igri Užičana u prvom delu. S’ toga i ozbiljno vođstvo na kraju prve deonice ne treba da čudi (12:27).

Drugi period domaći košarkaši otvaraju dosta kvalitetnije, znatno čvršće, a slobodno se može reći i grublje na šta arbitri neretko ostaju nemi, a na šta se ekipa Slobode ne adaptira najbolje. Malo po malo ekipa Tamiša krunila je prednost Užičana koji su i nekim svojim brzopletim greškama svesrdno “pomogli” domaćima.

Ipak, Užičani zadržavaju blagu prednost pred nastavak (33:39).

Treći period prožimaju serije poena dveju ekipa. Prvo je odmah s’ početka četvrtine ekipa Tamiša uhvatila potpunu rezultatsku konekciju, potom vezanim poenima odgovaraju Užičani i stiču +11 u jednom trenutku, da bi tamnoputi Russell serijom dalekometnih pogodaka ponovo Pančevcima probudio nadu u preokret.

+4 je u korist ekipe Slobode pred poslednjih 10 minuta (53:57).

Velika borba prisutna je na parketu “Strelišta” u poslednjoj deonici. Tamiš napada, uporno prilazi na posed zaostatka, ali Užičani – kao što bi u nekim prethodnim mečevima u takvim situacijama potonuli – sada su hrabri, odlučni i zrelo odigravaju u ključnim trenucima utakmice. Ilić jako važnim dvema trojkama putokaz trijumfa usmerava u pravcu Užica, Mekić se nadovezuje sa dva super atraktivna zakucavanja, Nikolić sa pozicije plejmejkera lepo organizuje – Sloboda pobeđuje !

Celu utakmicu ekipa Slobode je vodila, igrala na minimumu grešaka i oscilacija i na kraju apsolutno zasluženih – opstanka vrednih…

KK Tamiš Pančevo – KK Sloboda Užice 66:76 (33:39)

Najefikasniji kod pobednika bio je pomenuti Ilić sa 19 poena. Jako dobar meč, verovatno i najbolji od dolaska u redove ekipe Slobode odigrao je Nemanja Nikolić sa 18 uz 7 asistencija, dok je Nekić sa klupe doneo 13 poena i ogromno htenje, zalaganje i energiju.

U ekipi Tamiša, poenterski su odskočili Šinik sa 13, odnosno Russell i Smiljanić sa po 10 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode ugostiće ekipu Vojvodine iz Novog Sada.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »