Važna pobeda Slobode!

KK Sloboda Užice – KK Zdravlje Leskovac 84:76 (29:38)

Značaj meča i prisustvo tv kamera očigledno su uticali na igrače obeju ekipa na samom startu utakmice. Kvalitet košarke ispod je potrebnog nivoa, broj grešaka, promašaja, izgubljenih lopti nedopustivo je veliki. Četvrtinu za apsolutni zaborav ekipa Zdravlja rešava u svoju korist rezultatom 15:17.

Teško je pronaći odgovarajuće reči za “košarku” koju su u drugoj deonici igrali domaći !? Odistinski teško za gledati !

Ekipa Zdravlja, na drugoj strani, takođe ne blista, ali realizovavši tu i tamo po neki napad, u smiraj četvrtine ima +12 na svojoj strani (26:38)

Trojkom Ilića zaključeno je prvo poluvreme – 29:38 u korist je gostiju.

Sam broj postignutih poena na obe strane svedoči o tome kakvu je košarku gledala užička publika u prvom delu !

Na energiju i pogon Davida Miladinovića ekipa Slobode hvata ritam na startu drugog dela. Konačno dočekana živost i požrtvovanje na parketu bivaju prepoznati i nagrađeni sa tribina. Podrška je bučna, trud i energija su tu – mladi Bogićević sa klupe unosi dinamičnost, kreaciju i poene – Užičani su u egalu pred poslednjih 10 minuta (56:56) i psihološkim momentumom na svojoj strani.

Trojkma Bogićevića i Božića ekipa Slobode otvara poslednju deonicu. Na krilima razigranog i zaista dobrog Bogićevića period kvalitetne igre produžava se sve do polovine četvrtine kada Užičani izlaze +10. Učinilo se tada da je sve u rukama ekipe Slobode, gde bi mirnom, staloženom igrom utakmicu trebali privesti kraju.

Međutim…

Umesto mirnoće i staloženosti počinje nepotrebna brzopletost u napadu, vezani promašaji i izgubljene lopte što gosti oberučke koriste i serijom 9:0 utakmicu ponovo potpuno otvaraju.

Na sreću, seriju gostiju serijom poena poklapaju domaći i vezanom realizacijom prednost ponovo podižu na bezbednih +10, te utakmicu, na olakšanje dobro popunjenog gledališta u Velikom parku, uspevaju relativno mirno privesti kraju.

Na kraju, rudarskih – KK Sloboda Užice – KK Zdravlje Leskovac 84:76 (29:38)

Najefikasniji kod pobednika bio je Aleksa Ilić sa 22 poena, ali mora se pomenuti… glavni pokretač velikog povratka i igračkog preokreta kompletne ekipe bio je Petar Bogićević koji je celo prvo poluvreme presedeo na klupi, ali je u drugom – manirom dosta iskusnijih kolega – što realizacijom, što finom organizacijom poveo svoju ekipu u preokret i izuzetno važnu pobedu ! Meč je završio sa 17 ubačenih poena. Nemanja Nikolić dodao je 11.

Kod gostiju nešto bolji od ostalih bili su Jovanović sa 16, Morgan sa 15, odnosno Škundrić sa 12 poena

U sledećem kolu košarkaši Slobode gostuju u komšiluku ekipi Čačak 94 Quantox.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

Press nakon sinoćne utakmice i pobede košarkaša Slobode.

U prvenstvu Košarkaške lige Srbije sledi pauza zbog odigravanja kup takmičenja, pa košarkaši Slobode svoj sledeći meč igraju tek 28. februara protiv ekipe Čačak 94 Quantox.

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »