Nažalost, poraz ekipe Slobode večeras u Valjevu

KK Metalac Valjevo – KK Sloboda Užice 79:69 (34:33)

Odličan prvi period košarkaša Slobode. Mirno, pametno, kontrolisano igraju Užičani i duž cele deonice u blagoj su prednosti – oni su ti koji diktiraju ritam utakmice. Kontinuiranom kvalitetnom odbranom konstantno prave dobru podlogu za efikasan napad, a trojkom Alekse Ilića u sam smiraj četvrtine ekipa Slobode stiče najvećih do tada +9 (11:20).

Kako su prvu deonicu odigrali ispod nivoa na koji su navikli košarkašku javnost ove sezone, tako u drugi deo ekipa Metalca ulazi dosta angažovanije i kvalitetnije, u oba pravca gledano. Serijom domaćih od 11:0 utakmica je ponovo u rezultatskoj ravnoteži. Takav odnos snaga ostaje na snazi sve do 2 min. pre kraja poluvremena kada igrači Slobode vezanim, brzopletim greškama dozvoljavaju domaćima da se odlepe na +6, ali Aleksa Ilić na isti način kao i pred kraj prve četvrtine, trojkom, približava Užičane na posed zaostatka pred veliki odmor (36:33).

Velika borba prožima ceo treći period. Ekipa Slobode ne odstupa pred vidno naoštrenim domaćima rešenim da upravo treću četvrtinu iskoriste kako bi napravili osetniju prednost i mirnije ušli u završnicu. Naprotiv, mladi Užičani hrabri su i požrtvovani – u napadu se igra strpljivo što proizvodi neka fina rešenja u realizaciji, odbrana funkcioniiše na zavidnom nivou, skok takođe. Pola koša u korist je ekipe Slobode pred poslednjih 10 minuta (55:56).

Nažalost, period dobre igre košarkaši Slobode ne uspevaju preneti i u poslednju četvrtinu. Najveću, i ispostaviće se presudnu razliku donosi šut za tri domaćih koji je konačno proradio. Nekadašnji košarkaš Partizana Andreja Stevanović u tom periodu vezuje tri dalekometna hica što itekako daje na samopouzdanju ekipi Metalca, dok mladim Užičanima seče krila, te utakmicu usmerava u pravcu koji su Valjevčani priželjkivali.

Na kraju, KK Metalac Valjevo – KK Sloboda Užice 79:69 (34:33).

Ostaje žal za, utisak je, zaista solidnom partijom koju su pružili košarkaši Slobode koje je večeras sa klupe predvodio doskorašnji pomoćnik Vlade Marič, svakako dosta boljom, homogenijom i raznovrsnijom nego u nekim prethodnim mečevima, ali i nada da je ova utakmica samo najava nekih boljih rezultata za užičkog prvoligaša.

Najefikasniji kod pobednika bio je Durmo sa 20, Manning je dodao 17, Stevanović 16, a Simanić 10 poena.

U ekipi Slobode najefikasniji je bio Aleksa Ilić ubacivši 21 poen, Kapetanović je dodao 14, a Miladinović 13. Utisak je da bi još neki igrači morali da se poenterski priključe gorepomenutoj trojci koja već duže vreme jedina vuče napadačku produkciju ekipe Slobode.

U sledećem kolu košarkaši Slobode ugostiće ekipu leskovačkog Zdravlja u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »