Nažalost, još jedan poraz košarkaša Slobode večeras u Velikom parku

KK Sloboda Užice – KK Sloga Kraljevo 75:76 (37:39)

Slab start ekipe Slobode – važnost same utakmice u mnogome je uticala i kao da je vezala ruke domaćim košarkašima. Iz toga proizilazi veliki broj grešaka, pre svega napadačkih, što iskusni gosti koji takođe ne briljiraju, ipak koriste i sa blagom prednošću okončavaju prvi period (17:21).

Druga deonica donosi nešto mirniju i pametniju igru ekipe Slobode. Posed se uglavnom poštuje, manje je izgubljenih lopti, realizacija je na značajno višem nivou što sve skupa proizvodi potpunu rezultatsku konekciju domaćih pred veliki odmor (37:39).

Početak trećeg perioda u potpunosti pripada košarkašima Slobode. Odgovornom i energičnom odbranom iz koje kao proizvod dolazi smislen i efikasan napad, vrlo brzo uspevaju rezultat prevesti na svoju stranu i povesti sa 6 poena razlike. U nastavku, Simeunović na drugoj strani ubacuje vezane trojke i utakmica je pred poslednjih 10 minuta rezultatski ponovo na početku (60:60).

Izuzetno slab poslednji period odvodi Užičane direktno u poraz i još nepovoljniji položaj što tiče borbe za prvoligaški opstanak.

Ukratko… Minut pre kraja 7 razlike je u korist ekipe Sloge. Novopridošli plejmejker Nikolić solo minijaturom ubacuje 2+1, Ćirković se nadovezuje trojkom – pola koša za Slogu 35 sec. pre kraja.

Čak i sledeći napad košarkaši Slobode uspevaju odbraniti, međutim, Ćirković promašajem za tri poena iz teške situacije u poslednjoj sekundi ne uspeva izrasti u junaka meča.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Sloga Kraljevo 75:76 (37:39).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je pomenuti Simeunović sa 19 ubačenih poena, Stamenić je dodao 12, Paunović 11, a Čekić 10 poena.

U ekipi Slobode najviše poena postigli su Nekić i Nikolić, po 14. Ćirković je dodao 13, a centarski duo Ilić – Miladinović po 12.

U sledećem kolu košarkaši Slobode gostuju u Valjevu ekipi Metalca.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

Press nakon sinoćne utakmice i poraza košarkaša Slobode.

U subotu smo u Valjevu na megdanu ekipi Metalca.

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »