Poraz košarkaša Slobode večeras u Vršcu

KK Vršac – KK Sloboda Užice 80:65 (51:22).

Tvrda i neefikasna bila je prva deonica večerašnjeg meča. Sve što bi dobro uradila defanzivno gledano, ekipa Slobode upropastila bi teško shvatljivim greškama u napadu. Na pokretljivu i elastičnu odbranu domaćih košarkaši Slobode nisu imali gotovo nikakav odgovor, s’ toga i samo 8 ubačenih poena nakon prvih 10 minuta (16:08).

“Nit’ glave, nit’ repa” nema u igri ekipe Slobode ni u drugoj četvrtini. Razigrani domaći šetaju se kroz reket Užičana kako hoće, bez apsolutno ikakvog otpora košarkaša Slobode. Lagano poentiranje u serijama dodatno daje domaćima na samopouzdanju, gde se otvara i dalekometna paljba – trojke ulaze u nizu…

35:14 ekipa Vršca dobija drugu deonicu !

Minus 29 je pred nastavak.

Košarkaška agonija, šta drugo reći !?

Drugo poluvreme košarkaši Slobode odigrali su značajno kvalitetnije – uz puno angažovaniju i energičniju odbranu pronađen je i balans između spoljne i unutrašnje igre ofanzivno gledano. Konačno je prisutan trud i zalaganje, neka smislena napadačka rešenja, kao i bolji protok lopte.

Naravno, prednost domaćih iz prvog dela bila je takva da ju je bilo teško ugroziti, ali partija iz drugog poluvremena može poslužiti Užičanima kao reper kako treba – pred izuzetno važnu utakmicu koja ih očekuje već u sredu kada u Velikom parku dočekuju rivala u borbi za opstanak, ekipu Novog Pazara.

Na kraju, KK Vršac – KK Sloboda Užice 80:65 (51:22).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jurček sa 22 ubačena poena, Simić je dodao 15, Agoč 11, a Jovanović i Radović po 10 poena.

U ekipi Slobode nešto bolji od ostalih bili su Ilić i Miladinović sa 20, odnosno, 16 poena.

U sledećem kolu, u sredu od 18 časova, košarkaši Slobode ugostiće ekipu Novog Pazara u Velikom parku.

Ulaz u halu je besplatan, a podrška u izuzetno važnom meču – neophodna !

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »