Pobeda KK Sloboda Užice – OKK Beograd 87:84

NAPOKON POBEDA

KK Sloboda Užice – OKK Beograd 87:84 (46:26)

– potpuno neverovatan rasplet događaja večeras u Velikom parku – trojka u poslednjoj sekundi – pobeda košarkaša Slobode –

Dobra prva četvrtina ekipe Slobode. Od starta meča energija i zalaganje su na potrebnom nivou, u oba smera gledano. Napadačku produkciju uglavnom nose Ilić i Bogićević, dok se defanzivno ulaže dosta truda uprkos sporadičnim propustima – 23:19 u korist je domaćih pred nastavak.

Ni s’ početka druge deonice Užičani “ne spuštaju nogu sa gasa” – dodatnu energiju sa klupe unose Kapetanović i Ćirković – Užičani sjajno trče, hrabri su i efikasni što im vrlo brzo donosi +10.

Ekipa Beograda, na drugoj strani, ne može da ubaci apsolutno ništa, ziceri i otvoreni šutevi maše se u serijama, odbrana, pogotovo spoljnih pozicija, gotovo da ne postoji, skok takođe – na terenu postoji samo jedan tim – konačno dobra, konačno hrabra, konačno rastrčana i prava Sloboda !

Sve nabrojano obezbeđuje ozbiljan plus košarkašima Slobode pred veliki odmor (46:26).

Za rezultatski i igrački rolerkoster ni ovog puta košarkaši Slobode nisu uskratili svoju publiku. Kako je prvo poluvreme bilo gotovo kao iz knjige, tako treća četvrtina opet na videlo iznosi sve manjkavosti ekipe Slobode. Dekoncentracija i loša komunikacija u odbrani, smušeni i statični napadi, niz prelako primljenih poena…

Treći period košarkaši OKK Beograda dobijaju rezultatom 25:16 i zadržavaju nadu u preokret pred poslednjih 10 minuta (62:51).

Stegnutost i manjak samopouzdanja iz prethodnih nekoliko kola i poraza u tesnim završnicama oslikava se u igri ekipe Slobode kroz ceo poslednji period. Stegnuti, uplašeni, dekoncentrisani – sve to bili su košarkaši Slobode duž poslednje deonice…

Beograđani obilato koriste “zonu sumraka” u kojoj su košarkaši Slobode, na momente su čak i u vođstvu, a na 5 sekundi pre kraja – nerešeno je !

Nikola Ćirković na polovini terena dobija loptu od jednog od saigrača, nadriblava na trojku, naskače i pogađa – KAO KAP – sa zvukom sirene !

Pobeda !

KK Sloboda Užice – OKK Beograd 87:84 (46:26)

Za rubriku – verovali ili ne, zaista !?

Najefikasniji kod pobednika bio je večeras izuzetno raspoloženi Aleksa Ilić koji je podsetio na neke prošlosezonske partije ubacivši 32 poena, Božić je dodao 13, dok su Miladinović i Bogićević (10 asistencija) postigli po 9.

U ekipi OKK Beograda poenterski odskočili Stefan Miljenović sa 24, odnosno, Balaban sa 18 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode ugostiće ekipu zemunske Mladosti.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »