Još jedan poraz košarkaša Slobode večeras u Staroj Pazovi

KK Dunav Stari Banovci – KK Sloboda Užice 90:85 (42:51)

Vrlo brzo s’ početka utakmice domaći košarkaši koriste ležeran pristup i spor ulazak u meč ekipe Slobode i polovinom perioda već su na +10 (22:12). Iz energičnog i glasnog time-outa trenera Gašića, košarkaši Slobode zaigrali su znatno čvršće i angažovanije što se personifikovalo i kroz napadački učinak – sledi serija Užičana 9:0, te samo poen zaostatka pred nastavak (22:21).

Drugu deonicu ekipa Slobode odigrala je značajno bolje nego prvi period. Šut je proradio (Ćirković vezuje tri dalekometna hica), Matić, Kapetanović i ostali fino prate, iz sporadično kvalitetne defanzive otvoreni su i neki kontra napadi za lake poene što sve ukupno čini da Užičani drugu četvrtinu dobijaju rezultatom 30:20.

Pred veliki odmor ekipa Slobode u solidnoj je prednosti (42:51).

Sve do polovine trećeg perioda košarkaši Slobode gotovo rutinski održavaju ranije stečeno vođstvo kada, iskoristivši nekoliko teško shvatljivih grešaka Užičana, domaći brzom i lakom realizacijom na drugoj strani potpuno hvataju rezultatski priključak.

62:65 je u korist ekipe Slobode pred poslednjih 10 minuta.

Domaći u poslednjoj deonici koristeći jednoličnost i predvidivost Slobodinih napada uspevaju malo po malo kruniti prednost Užičana, i na koncu, iskoristivši nepotrebno zabijanje pod koš i niz izgubljenih lopti Užičana, u penal završnici zavredeti izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak.

Osim fantastičnog Kapetanovića, u poslednjoj četvrtini ekipa Slobode nema niti jednog igrača koji bi povukao, koji je dovoljno hrabar da odgovornost preuzme na sebe i uradi nešto smisleno i dobro, a sam Kapetanović očigledno nije dovoljan. To je već duže vreme tako, i u tome verovatno i leži jedan od odgovora zašto se zapalo u ozbiljnu krizu igre i rezultata, te više primaklo dnu nego vrhu tabele !?

Na kraju, KK Dunav Stari Banovci – KK Sloboda Užice 90:85 (42:51).

Dobro raspoređeni poeni kod Banovčana. Pašajlić je postigao 17, Vulić 16, Kovačević 15, Malidžan 13, a Grković 12 poena.

U ekipi Slobode najefikasniji su bili Kapetanović sa 23, odnosno, Ćirković sa 18 poena.

U sledećem, poslednjem kolu prvog dela prvenstva, košarkaši Slobode ugostiće ekipu OKK Beograda u sredu od 18 časova u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !!

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »