Vrlo solidna partija košarkaša Slobode, ali nažalost još jedan poraz

Još jedna vrlo solidna partija košarkaša Slobode, ali nažalost još jedan tesan poraz večeras u Subotici.

KK Spartak Office shoes Subotica – KK Sloboda Užice 86:79 (41:36)

Slabo odigrana prva, i značajno bolje odigrana druga četvrtina mogao bi biti siže prvog poluvremena što se igre košarkaša Slobode tiče.

U prvoj deonici, ponavljajući već puno puta ove sezone viđene greške, ekipa Slobode nije uspela da nametne svoj način igre. Kvalitet domaćih, koji na svakoj od pozicija imaju zaista pouzdane, iskusne pojedince, lako je došao na naplatu, te su Subotičani na +8 pred nastavak.

Druga četvrtina donosi dosta bolju igru Užičana, čvršću i angažovaniju defanzivu, znatno pametniji i produktivniji napad koji lepo predvode Bogićević i Kapetanović, pa košarkaši Slobode hvataju rezultatski priključak pred veliki odmor. Da nije bilo prelako primljena 2 poena sa zvukom sirene, utisak bi svakako bio još povoljniji.

Na poluvremenu, 41:36 je u korist ekipe Spartaka.

Treća četvrtina zasigurno biva jedna od najbolje odigranih ove sezone što se tiče igre košarkaša Slobode. Pametno, stabilno, kontrolisano napadački gledano, a sa dobrom energijom, požrtvovanjem i kontrolom skoka kada je odbrambeni deo u pitanju. Užičani je dobijaju rezultatom 29:23 što im donosi pola koša prednosti pred poslednjih 10. minuta.

Nažalost, kao i u Novom Sadu prethodnog vikenda, i večeras košarkaši Slobode ne uspevaju period dobre igre preneti i u poslednju četvrtinu. Par nezagrađenih skokova, nekoliko promašenih penala, nekoliko ishitrenih odluka i izgubljenih lopti – u suštini sitnice – i tas na vagi preteže na stranu Subotičana…

Poraz…

Na kraju, KK Spartak Office shoes Subotica – KK Sloboda Užice 86:79 (41:36).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hardy sa 20, Danilović je dodao 16, a iskusni Bojić 15 poena.

Kod ekipe Slobode najviše su povukli Lazar Nekić sa 21 poenom, Ilić je dodao 15, a Božić i Kapetanović po 14 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode dočekuju ekipu Dinamika, sledeće subote u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »