Poraz košarkaša Slobode

Nažalost, poraz košarkaša Slobode večeras u Velikom parku.

KK Sloboda Užice – KK Tamiš Pančevo 73:83 (48:45).

Posle nešto sporijeg ulaska u meč obeju ekipa, polovinom perioda košarkaši Slobode zaigrali su dosta kvalitetnije, angažovanje, sa značajno boljim defanzivnim pristupom nego što je to bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Taj i takav pristup obezbeđuje im i tečniji napad, neke lake poene – pre svih Božića i Ilića – te su pred nastavak košarkaši Slobode na +7 (22:15).

Odmah s’ početka druge deonice vezanim, teško shvatljivim greškama Užičani dozvoljavaju gostima iz Pančeva seriju 7:0 i izjednačenje. Sve do kraja poluvremena igra se na mahove, u serijama, protkano i lepim potezima, ali i mnoštvom promašaja i tehničkih grešaka…

Pred veliki odmor – 48:45 je u korist ekipe Slobode !

Treća deonica uglavnom protiče u rezultatskoj ravnoteži, bez posebne kvalitativne vrednosti i uzbuđenja – nerešeno je pred poslednjih deset minuta (62:62).

Iskusni Smiljanić koji ubacuje dva, kao i Đorđević sa još jednim dalekometnim hicem na početku poslednjeg kvotera, otvaraju gostima iz Pančeva vidik ka pobedi.

Na drugoj strani nema poena, nema odgovora – napadi su statični i predvidivi, bez protoka lopte, sa slabom kretnjom bez lopte – izuzetno lako za pročitati i odbraniti. Ekipa Tamiša zasluženo trijumfuje !

Utisak je da je trener gostiju, iskusni Bojan Jovičić, upravo ovakav scenario večeras i priželjkivao – da njegova ekipa uspe održati egal do poslednjeg perioda, gde će se mlada ekipa domaćih unervoziti i početi da greši, pa da tu Pančevci traži svoje šanse za pobedu.

Upravo to se i desilo. Ekipa Slobode je, čini se, dosta ranije trebala večerašnji meč navesti “na svoju vodenicu” – onda kada svoju ne malu prednost s’ početka meča nije uspela materijalizovati i nadograditi, gosti su pogodivši neke bitne šuteve ponuđeni im poklon znalački prihvatili, iskoristili i zabeležili izuzetno važnu pobedu.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Tamiš Pančevo 73:83 (48:45).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Smiljanić sa 17, Lugić je dodao 16, dok je Šinik ubacio 15 poena.

Kod ekipe Slobode najviše je povukao Aleksa Ilić sa 16, Miladinović je dodao 15, a Božić 13 poena.

U sledećem kolu košarkaši Slobode gostuju u Novom Sadu ekipi Vojvodine.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

Press nakon sinoćne utakmice i poraza košarkaša Slobode.

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »