Druga uzastopna pobeda košarkaša Slobode

Infarkt završnica večeras u Lazarevcu, i druga uzastopna pobeda košarkaša Slobode !

KK Kolubara LA2003 Lazarevac – KK Sloboda Užice 71:74 (34:32).

Opet sporo i slabo u utakmicu ulazi ekipa Slobode – to već postaje simptomatično kada se radi o mečevima u gostima. Veliki broj pogrešnih odluka, loša selekcija faulova i šuta, statičan i predvidiv ofanzivni deo igre sve ukupno proizvode ne mali deficit na kraju prve četvrtine (16:22).

Drugi period, ipak, donosi dosta stabilniju i bolju igru Užičana. Nalaze se neka fina napadačka rešenja, mladi Bogićević nekoliko puta lepo čita odbranu domaćih i vezuje važne poene, odbrana je na značajno višem nivou – utakmica je ponovo potpuno otvorena.

Pred pauzu – 34:32 je u korist ekipe Kolubare.

Velika borba prožima celu treću četvrtinu, borba za svaki posed, za svaki skok, za svaku loptu… Ekipa Slobode polovinom deonice uspeva rezultat prevesti na svoju stranu i velikom borbenošću i požrtvovanjem, kao i sjajnom rolom mladog Matića, zadržati je sve do kraja četvrtine. 49:53 je pred poslednjih deset minuta.

Poslednja deonica donosi veliku dramu. Ekipa Slobode s’ početka perioda svoju prednost podiže na +6, međutim, domaći ubrzo – uglavnom koristeći rani ulazak u bonus Užičana – utakmicu ponovo uvode u egal.

Sledi infarkt završnica, po ko zna koji put ove sezone…

Na dva minuta pre kraja, pri vođstvu Lazeravčana poenom razlike, Aksentijević se hrabro diže na šut za tri i pogađa iz ćoška ! Naredni posed košarkaši Kolubare završavaju pogotkom pod faulom, gde dodatno slobodno bacanje ne koriste – nerešeno ! Sve je u tom trenutku “mirisalo” produžetak, na dodatnih 5 minuta. Međutim, tako nije mislio Nemanja Kapetanović koji u narednom posedu trojkom “kao kap” donosi Užičanima +3. Sledi penal završnica, gde su Užičani uglavnom mirne ruke što im obezbeđuje veliki i važan trijumf !

Na kraju…

KK Kolubara LA2003 Lazarevac – KK Sloboda Užice 71:74 (34:32).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je pomenuti Kapetanović sa 17 ubačenih poena, Miladinović je dodao 16, a Ćirković 12. I svi ostali momci su, razume se, dali ogroman doprinos večerašnjoj pobedi.

Kod domaćih – efikasniji od ostalih bili su Rubinshteyn sa 19, odnosno, Sužnjev sa 16 poena.

U sledećem kolu, u nedelju 27. novembra, košarkaši Slobode ugostiće ekipu Tamiša iz Pančeva u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

Press nakon sinoćne utakmice i pobede košarkaša Slobode u Lazarevcu.

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »