Triler završnica i poraz košarkaša Slobode.

KK Sloboda Užice – KK Metalac Valjevo 96:100 (45:53)

Zanimljiva, dinamična i gotovo potpuno rezultatski izjadnečena bila je prva deonica večerašnjeg meča. Obe ekipe od starta su “u stavu”, angažovane i željne nadigravanja, na šta je u velikoj meri uticalo i sjajno popunjeno gledalište u Velikom parku i, generalno, jako lepa košarkaška atmosfera. 25:24 je u korist gostiju pred nastavak.

Malo po malo, koristeći jako loš šut košarkaša Slobode koji maše u serijama potpuno otvorene šuteve, a pogotovo meku odbranu, ekipa Metalca mirnom i racionalnom igrom diže svoju prednost sve do najvećih +11 na 2 minuta pre kraja poluvremena (37:48).

Konačno, dvema trojkama u smiraj prvog dela, Kapetanović i Ćirković uspevaju Užičane uvesti u jednocifren deficit pred veliki odmor.

Mnogo poena je primljeno…

Na poluvremenu, 45:53 je u korist ekipe Metalca.

Značajno odgovorniji i agresivniji su s’ početka drugog poluvremena košarkaši Slobode. Taj i takav pristup, uz bolje kontrolisan skok i neka lepa napadačka rešenja, obezbeđuje im prilazak na minus 4 pred poslednjih 10 minuta (63:67), i potpuno otvoren meč.

Veliki trud i požrtvovanje ulažu košarkaši Slobode u poslednjem periodu. Ćirković, Božić i Miladinović nose napadačku produkciju ekipe, dok defanzivno, uprkos sporadičnim propustima, ekipa stoji prilično dobro.

Na koncu, na 8 sekundi pre kraja, Kapetanović ubacuje tešku trojku i donosi ekipi Slobode +3. Trebalo je samo izdržati pomenutih 8 sekundi, ili eventualno napraviti faul. Iz time out-a trenera Ratkovice tamnoputi plejmejker gostiju Duffy istrčava iz blokada gde ga Božić faulira pri šutu za tri poena !?

Duffy mirno realizuje sva tri penala, dok Kapetanović za preostalo vreme ne uspeva poentirati za pobedu – produžetak !

U produžetku – ogromna borba ! Gosti, na kraju vidno potpomognuti nesigurnom sudijskom trojkom, uspevaju zabeležiti 6. ovosezonski trijumf.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Metalac Valjevo 96:100 (45:53).

Najefikasniji kod pobednika bio je plejmejker Duffy koji je postigao 22 poena. Dobru podršku imao je u Lukoviću i Durmu koji su ubacili po 14.

Kod ekipe Slobode jako dobar meč u oba pravca odigrao je Miladinović koji je ubacio 21 poen uz ogroman doprinos i trud i u odbrani. Kapetanović je postigao 15, Ćirković 14, Božić 13, Ilić 12, a mladi Bogićević 10 poena uz 8 asistencija.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »