Nažalost, poraz košarkaša Slobode večeras u Velikom parku

KK Sloboda Užice – KK Zlatibor Čajetina 81:88 (34:49).

Rezultatski izjadnečena četvrtina sporog ritma – mogao bi biti siže prve deonice. Nijedna od ekipa nije se posebno trošila u defanzivi, niti je sticala osetljiviju prednost napadački gledano – 18:18 na kraju prve četvrtine.

Odmah s početka drugog perioda košarkaši Zlatibora, pre svega koristeći jeftine greške domaćih, manjak energičnosti u odbrani, a pogotovo skoku – dobrom, efikasnom, raznovrsnom igrom odlepljuju se na +16 (!?). Protić igra sjajne minute ! Ekipa Slobode potpuno je izbačena iz ritma, ni traga od toliko svojstvene im energije, trčanja, srčanosti, zalaganja…

Pomenutu prednost ekipa Zlatibora prelako održava sve do pauze.

Bila je ovo zasigurno najslabije odigrana četvrtina košarkaša Slobode od početka sezone !

Na poluvremenu, +15 je u korist gostiju (34:49).

Nešto slično kao što se desilo u Novom Pazaru u prethodnom kolu – u drugo poluvreme izlazi jedna potpuno drugačija ekipa Slobode. Energija, angažovanje, želja – sve je to ponovo prisutno u igri Užičana. Taj i takav pristup vrlo brzo valorizuju, te potpuno hvataju rezultatski priključak (57:61). Mladi Matić sjajan u tim momentima…

Na žalost odlično popunjenog gledališta u Velikom parku, period dobre igre ne traje dugo. Iskusna ekipa Zlatibora s’ kraja četvrtine preko Protića, Grubelića i Đukanovića, koji vezano pogađaju za tri poena, ponovo se odvaja na dvocifreno odstojanje.

Visoku prednost koju su stekli košarkaši Zlatibora održavaju takvom sve do 4 minuta pre kraja, kada Kapetanović vezanim trojkama podgreva nadu domaćih da ipak mogu do preokreta, međutim gosti na iskustvo Đurana, Protića i Đukanovića odbijaju napad, te utakmicu mirno privode kraju.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Zlatibor Čajetina 81:88 (34:49)

Najefikasniji kod pobednika bio je Đukanović sa 19, Protić je ubacio poen manje, dok je Đuran dodao 14.

Kod ekipe Slobode poenterski su odskočili Ilić sa 22, Kapetanović sa 17, odnosno, Božić sa 14 poena.

U narednom kolu, u subotu 22. oktobra, košarkaši Slobode gostuju u Kraljevu ekipi Sloge.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »