INFARKT ZAVRŠNICA U VELIKOM PARKU I VELIKA POBEDA KOŠARKAŠA SLOBODE !

INFARKT ZAVRŠNICA U VELIKOM PARKU I VELIKA POBEDA KOŠARKAŠA SLOBODE !

Prvi put ekipa Slobode povela je na 10-ak sekundi pre kraja večerašnjeg meča, ali ipak beleži važnu pobedu… kako rezultatski, tako i u svetlu sticanja neophodnog iskustva i samopouzdanja, kao i izgradnje sportskog karaktera !

KK Sloboda Užice – KK Vršac 72:71 (36:42)

Nedovoljno dobra defanziva ekipe Slobode obeležava prvi period. Da je odbrana Užičana bila bar za nijansu bolja, čvršća, koncentrisanija, rezultat bi svakako bio na strani domaćih razumevajući da je napadom jako lepo dirigovao mladi Bogićević. 22:26 je u korist ekipe Vršca pred nastavak.

Ni pauza između dva perioda ne donosi dobre stvari u igru ekipe Slobode, čak naprotiv – lopte se prelako prodaju, selekcija šuta je upitna, odbrana mekana, greši se na sve strane. Vezanim poenima Vrščani prave seriju 8:0 i ubrzo su na, najvećih do tada, +12 (34:22).

Tek polovinom četvrtine Užičani, potpomognuti podrškom publike, hvataju kakav-takav ritam i balans između odbrane i napada, te utakmicu opet čine fluidnom i zanimljivom.

Pred veliki odmor, +6 je u korist gostiju (36:42).

Veliki trud ulažu košarkaši Slobode duž trećeg perioda da konačno “uhvate” goste. Međutim, kad god bi imali priliku za potpuni rezultatski priključak nesmotreno bi gubili posed, promašili neki otvoreni šut, zicer… dok iskusni gosti, uglavnom preko nekadašnjeg kapitena Slobode Stefana Simića, uspevaju držati rezultatsku distancu. 58:49 vodi ekipa Vršca pred poslednjih 10 minuta.

Prvu polovinu završne četvrtine prožima postizanje poena u serijama obeju ekipa, ali na žalost domaćih rezultatski deficit je i dalje prilično visok.

Tada odgovornost preuzima, i ispostaviće se u junaka utakmice izrasta plejmejker domaćih Ćirković koji vezanim trojkama uvodi utakmicu u potpuni egal, a potom i izuzetnom solo minijaturom na 10-ak sekundi pre kraja pogađa poludistancu za pobedu !

Gostima ostaje poslednji napad za pokušaj za pobedu, međutim ekipa Slobode igra možda i najbolju odbranu kada je najpotrebnije na taj način ne dozvolivši gostima čak ni da upute šut ka košu !

Velika borba, velika muka, izrazito težak meč, ali… POBEDA !!!

Treba naravno, objektivnosti radi, pomenuti i to – da je nekim slučajem ekipa Vršca večeras trijumfovala – svakako ne bi bilo nezasluženo, ali sportska fortuna večeras je nagradila domaće košarkaše za uložen ogroman trud i istrajavanje u želji za pobedom.

Na kraju, KK Sloboda Užice – KK Vršac 72:71 (36:42).

Najefikasniji kod pobednika bili su pomenuti Ćirković i Kapetanović sa po 16 poena, Bogićević je dodao 13 uz 7 asistencija, dok je Miladinović ubacio 11.

Kod zaista dobre ekipe Vršca poenterski su odskočili Simić sa 18, Jurček sa 15, odnosno, Vasiljević sa 13 poena.

U sledećem, vanrednom kolu KLS-a, košarkaši Slobode u sredu će se u Novom Pazaru sastati sa istoimenim domaćinom.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA !

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »