CVENO-CRNI URAGAN ODUVAO ZEMUNCE

KK Mladost Max bet Zemun – KK Sloboda Užice 78:110 (37:59)

Sjajni su na startu ovogodišnje ligaške premijere Slobodini mladići. Izuzetnom defanzivnom energijom, ogromnim zalaganjem i trudom prosto su zatekli zbunjene domaće. Takav defanzivni pristup donosi im i jako dobru napadačku produkciju, mnoštvo lakih poena iz kontra-napada i već polovinom prve deonice Užičani su na opipljivih +15.

Rapsodija u crveno-crnom tu se ne zaustavlja, Slobodin brzi voz gazi sve pred sobom te prvi period završava sa ubačenih gotovo nestvarnih 38, naspram 11 poena domaćih. +27 je u korist Užičana pred nastavak !?

Druga deonica, pogotovo njen početak, donosi reakciju ekipe Mladosti gde pre svega presingom uspevaju napraviti određene probleme Užičanima i neznatno smanjiti ogromni rezultatski deficit. Dobra igra domaćih, međutim, biva kratkog daha, ekipa Slobode brzo se adaptira na nove okolnosti, nalazi lepa napadačka rešenja, te na odmor odlazi sa itekako konfornih +22 na svom kontu.

Na poluvremenu, 59:37 u korist ekipe Slobode.

Kako su počeli u prvom, tako nastavljaju u drugom poluvremenu sjajni Slobodini košarkaši – autoritativno, pametno, tačno ! Razlika koja razdvaja dva rivala ide i do gotovo 40 poena razmaka.

Pravo uživanje bilo je gledati mlade, rastrčane, poletne Slobodine momke.

Na kraju, apsolutno zaslužena pobeda košarkaša Slobode i sjajan ulazak u ovogodišnji KLS karavan.

KK Mladost Max bet Zemun – KK Sloboda Užice 78:110 (37:59).

Pet dvocifrenih igrača imala je u svojim redovima ekipa Slobode na današnjem meču. Najefikasniji je bio Ilić sa 19, Nekić je ubacio 16, Božić 13, a Bogićević (7 asistencija) i Kapetanović po 10 poena.

Kod danas do nogu potučene ekipe Mladosti jedini vredni pomena bili su Milenković i Dejvis sa po 17 poena.

BRAVO MOMCI !

U sledećem kolu, u subotu 08. oktobra, košarkaši Slobode ugostiće ekipu Vršca u Velikom parku.

Izveštaj: Djordje Stanojčić

NAPRED SLOBODA

Vesti

Kup “Radivoj Korać”

Pobedom nad ekipom Igokee u finalu (78:60), naši kadeti osvojili su međunarodni memorijalni turnir “Radivoj Korać” koji je ovog vikenda održan u Banjaluci. Bravo dečaci.

Read More »